vineri, 17 octombrie 2008

Ce cauta omul

De cand se naste pana moare, omul cauta tot felul de lucruri in viata.

Romani 3:10 spune: "Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu"

Dupa cum in teoria mixului de marketing exista cele patru P-uri (Product, Place, Promotion, Price), am auzit o predica intr-o tabara in care se vorbea de cele cinci P-uri pe care le cauta omul in v iata:

  • Placeri
  • Prieteni
  • Profesie
  • Posesiuni
  • Pozitii

Se intampla de foarte multe ori ca Dumnezeu sa fie folosit doar ca si mijloc de obtinere a acestor cinci, poate ca sunt mai multe. Cand Dumnezeu devine mijloc, intermediar, si nu scop in viata ta atunci este o problema.

De multe ori folosim biserica ca si mijloc prin care ne intalnim cu ceilalti si facem prietenii, sau Il folosim pe Dumnezeu in momente mai delicate din viata noastra, ne rugam ca sa ne scape din fel de fel de situatii iar dupa ce am trecut uitam de Dumnezeu. Il rugam pe Dumnezeu sa ne dea un loc de munca bun si dupa ce ni-l da fie uitam iar de Dumnezeu, poate prin faptul ca ne ingropam in munca in dorinta noastra de-a acapara tot mai multe posesiuni, pozitii sa urcam tot mai mult din punct de vedere profesional.

Lucrurile acestea in sine nu sunt rele, dar daca Dumnezeu este folosit doar ca si mijloc de obtinere, toate aceste lucruri devin rele.

In versetul citat mai sus, Apostolul Pavel spune ca nu este niciun om care sa-L caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu, acest lucru nu ne opreste totusi sa-L cautam pe Dumnezeu, Dumnezeu ne stie pe fiecare, ne cunoaste inima si El vrea sa-L cautam pe El prin citirea, studierea, memorarea Scripturii dar si prin rugaciune; prin rugaciune noi Ii vorbim lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne vorbeste prin Biblie, Cuvantul Sau.

Dumnezeu vrea sa cautam lucruri ce au valoare in viata noastra, sa cautam cu pasiune aceste lucruri. Dumnezeu nu vrea sa ne umplem viata cu lucruri de 2$ ci vrea ca viata noastra sa fie umpluta de El.

Niciun comentariu: